- آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
- زمان مطالعه: 12 دقیقه
انواع مهاجرت به ایالات متحده آمریکا
انواع مهاجرت به آمریکا شامل موارد زیر می باشد:
1- مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایهگذاری
اگر شما میخواهید برای مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایهگذاری اقدام کنید، راههای متفاوتی پیش روی شماست. 4 راه اصلی گرفتن ویزای کشور آمریکا از طریق سرمایهگذاری به شرح زیر است:
اخذ ویزای EB5 :
این روش مهاجرت به آمریکا که برنامه سرمایهگذار مهاجر (EB5) نام دارد، در سال 1990 میلادی تشکیل شده است. علت تشکیل این برنامه، جذب سرمایهگذاران خارجی به کشور آمریکا برای توسعه اقتصاد این کشور است. شرایط اخذ ویزای EB5 بدین صورت است که باید یک شرکت تجاری جدید را در آمریکا تأسیس کرده که حداقل 10 شهروند آمریکا در این شرکت بهصورت تماموقت مشغول به کار شوند. مبلغ لازم برای تشکیل و برپایی چنین شرکتی در آمریکا به محله و شهر آن بستگی دارد. معمولاً میتوان گفت حداقل سرمایه لازم برای برپایی این شرکت در شهرها و روستاهای کوچکتر حدود 900 هزار دلار تا 1 میلیون دلار بوده، درحالیکه در شهرهای بزرگ این مقدار برابر با 1/8 میلیون دلار تا 2 میلیون دلار است. یکی از مزایای این روش سرمایهگذاری و مهاجرت به آمریکا، امکان گرفتن اقامت دائم پس از اخذ ویزای EB5 میباشد.
اخذ ویزای E1 :
در این روش شما کافی است که با یک شرکت فعال در آمریکا در حال مبادله کالا و تجارت باشید. درصورتیکه ارزش کالاهای مبادله شده شما با شرکت موجود در آمریکا حداقل 100 هزار دلار باشد، شما میتوانید ویزای E1 اخذ نمایید. پس در این روش نیازی نیست که شما بهصورت مستقیم در آمریکا شرکتی و کسبوکاری راه بیندازید.
اخذ ویزای L1 :
این روش از سرمایهگذاری در آمریکا بدین صورت است که شما مؤسس یک شرکت در کشور خود هستید و میخواهید شعبهای از شرکتتان را در آمریکا تأسیس نمایید. فقط باید توجه داشته باشید، شما باید حداقل یک سال از تأسیس شرکتتان گذشته شده باشد.
2- مهاجرت کاری به آمریکا
یکی دیگر از روشهای مهاجرت، مهاجرت کاری به آمریکا است. برای کار در کشور آمریکا، روشهای مختلف و متفاوتی نسبت به سایر کشورها وجود دارد. در واقع در برخی از این روشها امکان گرفتن گرین کارت کشور آمریکا مهیا شده و در برخی از این روشها نیز این اتفاق نمیافتد. همچنین برای گرفتن اقامت دائم در کشور آمریکا، شخص باید حداقل 5 سال در این کشور اقامت داشته و مشغول به کار باشد. پس در این بخش سعی میکنیم بهصورت مختصر و مفید هر یک از ویزاهای کاری آمریکا را برای شما معرفی کنیم:
اخذ ویزای H1 :
این نوع ویزای کاری آمریکا، ویزای کوتاه مدتی میباشد که به افراد متخصص که در یک زمینه و حرفه، تخصص خاصی را دارند، به مدت یک سال اعطا میشود.
اخذ ویزای H1B :
این نوع ویزای کاری آمریکا، شبیه به ویزای کاری H1 است، با این تفاوت که در صورت ارائه مدرک لیسانس و یا مدرک تحصیلی مدارج بالاتر و همچنین مدرک آزمونهای تخصصی حرفه مدنظر، میتواند به صورت سه ساله به فرد متقاضی تعلق گیرد.
اخذ ویزای H2 :
این نوع ویزای کاری آمریکا، تنها به افرادی تعلق میگیرد که در یک حرفهای تخصص دارند که تعداد افراد متخصص در آن حرفه در کشور آمریکا کم باشند.
اخذ ویزای H2B :
این نوع ویزای کاری آمریکا، زیرمجموعه ویزای H2 است. تنها تفاوتی که در این حالت وجود دارد، این است که در صورت اهمیت آن حرفه کمیاب در آمریکا، میتواند مدت زمان بیشتری نسبت به H2 داشته باشد.
اخذ ویزای EB3 :
این نوع ویزای کاری آمریکا نیاز به ارائه مدرک زبان و سرمایه ندارد. از نمونه کارهایی که زیرمجموعه این نوع ویزا قرار میگیرند، نظافت منزل، باغبانی، سرایداری و … است.
اخذ ویزای J1 :
این نوع ویزای کاری آمریکا، در واقع به ارتباط دو کشور مربوط میشود. یعنی در این حالت دو کشور تصمیم به تبادل نیروهای متخصص کاری و آموزشی میگیرند که با توجه به شرایط موجود، برای ما ایرانیان این روش اخذ ویزای کاری در کشور آمریکا، ناممکن است.
اخذ ویزای J1 :
این نوع ویزای کاری آمریکا، در واقع به ارتباط دو کشور مربوط میشود. یعنی در این حالت دو کشور تصمیم به تبادل نیروهای متخصص کاری و آموزشی میگیرند که با توجه به شرایط موجود، برای ما ایرانیان این روش اخذ ویزای کاری در کشور آمریکا، ناممکن است.
3- مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
روش دیگر برای مهاجرت به آمریکا، ازدواج با فردی آمریکایی یا تبعه این کشور میباشد. ویزای ازدواج آمریکا (K1) 3 ماهه میباشد و فرآیند مربوط به آن حدود یک سال زمان میبرد. بعد از حضور همسر در آمریکا، میبایست در مدت 3 ماه فرصت، مراسم ازدواج به صورت قانونی در کشور آمریکا انجام شود و بعد از این مراسم 3 سال اجازه اقامت در کشور آمریکا به فرد داده میشود.
• در نهایت با گذراندن این مدت زمان، گرین کارت کشور آمریکا توسط این شخص دریافت شده و تبعه کشور آمریکا به حساب میآید. همچنین در صورتی که شخص در مدت زمان تعیین شده به صورت قانونی ازدواج نکند، باید کشور آمریکا را ترک نماید. مدارک لازم برای مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج شامل گواهی سوءپیشینه و سلامت پزشکی، مدارک طلاق یا فوت همسر سابق (در صورت داشتن ازدواج قبلی)، ارائه مدرک ارتباط شما و همسرتان طی 2 سال گذشته و … میباشد.
4- مهاجرت تحصیلی به کشور آمریکا
بهترین و مطمئنترین روش مهاجرت به آمریکا به خصوص برای ما ایرانیان، مهاجرت تحصیلی به این کشور است. آمریکا مهد بهترین دانشگاههای جهان است و در سرتاسر این کشور و در ایالتهای مختلف آن بیشمار دانشگاه نمونه و ممتاز وجود دارد. آرزوی هر دانشجویی تحصیل در بهترین دانشگاههای جهان است که اکثر این دانشگاهها در آمریکا واقع شدهاند. آمریکا با داشتن سیستم آموزشی بسیار قوی و تعداد بالای دانشگاههای معتبر، هر ساله محتملترین مقصد دانشجویان بینالمللی از سرتاسر جهان است.
• از جمله مزایای تحصیل در دانشگاهها و کالجهای آمریکا تحصیل به زبان انگلیسی، امکان کار دانشجویی در حین تحصیل، امکان اقامت و کار پس از تحصیل و … است. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که هزینههای تحصیل و زندگی در آمریکا بالا بوده و به علت مشکلات سیاسی موجود، شرایط اخذ ویزای کشور آمریکا از هر نوع ویزای کاری، تحصیلی و … برای ما دشوار شده است. در ادامه این مقاله سعی میکنیم به صورت جامعتر این روش مهاجرت به آمریکا را مورد بررسی قرار دهیم و با شرایط تحصیل و مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا بیشتر آشنا شویم.
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه می شود مرحله نخست اقدام برای تحصیل تحقیق در مورد گزینه ها می باشد . در این مرحله شما بایستی در مورد گزینه های موجود ، و شرایط اولیه آن تحقیق کنید. در مرحله دوم شما بایستی شرایط مالی خود برای پرداخت شهریه رشته در دانشگاه مورد نظر را بررسی کرده و یا به دنبال بورس یا کمک هزینه های تحصیلی موجود در آن دانشگاه باشید. در مرحله سوم شما بایستی در مورد تمامی مدارک مورد نیاز جهت اقدام مطلع شده و پس از آن درخواست پذیرش خود را برای دانشگاه ارسال کنید. در مرحله چهارم و پس از گرفتن نامه پذیرش شما بایستی برای ویزای دانشجویی آمریکا اقدام کنید که مدارک مورد نیاز آن را چــک کرده و نوبــت مصاحبه سـت کنید. در مرحله آخر و پس از گرفتن ویزا شما بایستی اطلاعات موجود برای سفر به آمریکا را تهیه کنید.
گرفتن پذیرش برای مقطع ارشد یا دکتری
- مدرک کارشناسی
- نمـــــرات GRE یا GMAT
- سوابق تحصیلی و ریز نمرات
- نتــایج آزمون تافل یا دیگر آزمونهای مربوط به زبان انگلیسی
- توصیهنامه از طرف 2 استاد
- تمـــــکن مالی (یک سال شهریه بهعلاوه 18000 تا 20000 دلار )
- هزینه درخــواست پذیرش (40 تا 50 دلار )
اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا
ویزای تحصیلی آمــریکا به ســه صورت صادر میشود که شما قبل از اقدام برای ویزای تحصیلی آمریکا میبایست نوع ویزایی را که باید برای آن درخواست بدهید، بدانید. ویزای تحصیلی کشور آمریکا به سه دسته کلی تقسیم میشود:
1) ویـزای تـحصیـلی F : این نوع ویزای تحصیلی برای تحصیل در دانشگاهها، کالجها و مدارس، موسسات آکادمیک و … صادر میشود.
2) ویزای تحصیـلی M : این نوع ویزا برای موسسات فنی و حرفهای و موسسات غیرآکادمیک صادر میگردد.
3) ویزای تــحصیـلی J : برای استفاده از فرصتهای مطالعاتی، سفر کاری درسی در دوره تابستان و گذراندن دورههای کارآموزی این نوع ویزای تحصیلی برای کشور آمریکا صادر میگردد.
هر کدام از این نوع ویزاهای تحصیلی آمریکا به دو دسته 1 و 2 تقسیم میشوند. در صورتی که فرد متقاضی، از ویزای تحصیلی تنها برای خود استفاده کند، نوع 1 (به عنوان مثال F1) بوده و در حالتی که از ویزای تحصیلی بخواهد برای همسر و فرزندانش استفاده نماید، حالت 2 (به عنوان مثال F2) میباشد.
برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا باید مراحل زیر را طی نمایید:
1) دریافت پذیرش از موسسات آموزشی مورد تایید توسط برنامه ساماندهی دانشجویان (SEVP) : برای شروع فرآیند اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، ابتدا باید در یکی از موسسات آموزشی تایید شده توسط برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران پذیرش شوید.
2) ثبت اطلاعات خواسته شده در سامانه ثبت اطلاعات دانشجویان آمریکا (SEVIS): در ادامه مرحله قبل و همچنین پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه مقصد، میبایست اطلاعات خود را در سامانه SEVIS وارد و کارمزد مربوط به آن را که حدود 350 دلار است، پرداخت نمایید. پس از انجام این مرحله، توسط دانشگاهی که از آن پذیرش را دریافت نمودهاید، فرم I-20 برای شما آماده میشود.
برای صدور این فرم، شما میبایست تمکن مالی خود را ارائه دهید. در واقع این فرم شامل اطلاعاتی اعم از هزینههای تحصیل و زندگی است که شما متناسب با دانشگاه و مقطع تحصیلیتان، باید اثبات نمایید که تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینههای موجود در این فرم را دارید. کسانی که دارای بورسیه تحصیلی و یا فاند هستند، به این فرم نیاز نخواهند داشت. شما باید این فرم در مرحله مصاحبه حضوری با خود همراه داشته باشید. در صورت داشتن همسر و فرزند (همراه)، باید فرمهای جداگانهای برای آنها تهیه شود، اما نیاز به ثبتنام جداگانه در سامانه نیست.
3) درخواسـت ویزای تـحصیلی و تکمـیل مراحل آنـلاین تشـکیل پرونده :
در ادامه میبایست فرم DS-160 را برای درخواست ویزا تکمیل نمایید. هزینه این بخش نیز حدود 160 دلار میباشد. پس از تکمیل اطلاعات این فرم، زمان مصاحبه حضوری برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا برای شما صادر میشود.
4) دریافت نوبت از سفارت: دریافت زمان مصاحبه از سفارت آمریکا معمولا به موقعیت مکانی، فصل نوع دستهبندی ویزای شما بستگی دارد.
5) شرکت در مصاحبه حضوری : در ادامه پس از تعیین وقت مصاحبه حضوری، شما باید با مدارک مورد نیاز به سفارت بروید تا احراز صلاحیت شما مورد بررسی قرار بگیرد. یکی از مشکلترین کارها در این مرحله متقاعد کردن آفیسر درباره بازگشت خودتان به کشور است.
مدارک مورد نیاز برای مصاحبه حضوری اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا
- همراه داشتن فرم L-20 برای اثبات تمکن مالی
- رسید پرداخت کارمزدهای SEVIS
- داشتن پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
- رسید ثبت پرونده آنلاین (فرم DS-160)
- مدارک تحصیلی، نمرات آزمونهای زبان، رزومه، انگیزهنامه و ...
بطور کلی جهت گرفتن ویزای تحصیلی امریکا مدارک زیر مورد نیاز است:
- گذرنامه معتبر که برای حداقل 6 ماه بیشتر از مدت اقامت شما در آمریکا معتبر باشد.
- نامه پذرش از دانشگاه
- پرداخت هزینههای درخواست ویزا (160 دلار)
- درخواست ویزای مهاجرتی و فرم تائید شده DS-160
- عکس پاسپورت
- اسناد مربوط به تحصیلتان مانند: کارنامه، معدل، ریزنمرات و مدرک تحصیلی
- تمکن مالی (برای دانشگاهها: 1 سال شهریه به علاوه 18000 تا 20000 دلار) (برای مدارس: 40000 تا 50000 دلار سالانه)
سوالات متداول
چه نوع ویزاهایی برای پزشکان جهت مهاجرت به آمریکا وجود دارد؟
پزشکان برای مهاجرت به آمریکا میتوانند از چند نوع ویزا استفاده کنند. ویزای J-1 برای دورههای آموزشی و تحقیقاتی، ویزای H-1B برای مشاغل تخصصی و ویزای O-1 برای افرادی با تواناییهای خاص علمی و تحقیقاتی، از جمله این ویزاها هستند. برای انتخاب ویزای مناسب با وضعیت شما، توصیه میکنیم با کارشناسان دکترپیشکار تماس بگیرید تا بهترین گزینهها را بررسی کنید.
مراحل دریافت ویزای پزشکان به آمریکا چیست؟
مراحل دریافت ویزای پزشکان شامل آمادهسازی مدارک لازم، ارسال درخواست ویزا، شرکت در مصاحبه سفارت، و در نهایت دریافت ویزا است. هر مرحله نیازمند دقت و توجه به جزئیات است. برای کمک در تهیه مدارک و گذراندن مراحل به صورت صحیح، با تیم متخصص دکترپیشکار تماس بگیرید.
آیا برای مهاجرت به آمریکا به عنوان پزشک نیاز به معادلسازی مدرک تحصیلی است؟
بله، پزشکان باید مدرک تحصیلی و تجربیات حرفهای خود را در آمریکا معادلسازی کنند. این فرآیند میتواند شامل آزمونهای خاص و ارائه مدارک مرتبط باشد. برای اطلاعات دقیقتر و راهنمایی در این خصوص، با کارشناسان دکترپیشکار تماس بگیرید.
آیا پزشکان غیرآمریکایی میتوانند در آمریکا مطب خصوصی راهاندازی کنند؟
پزشکان غیرآمریکایی میتوانند پس از اخذ ویزا و مجوزهای لازم، مطب خصوصی راهاندازی کنند. اما این کار نیازمند رعایت قوانین خاص و دریافت مجوزهای مربوطه است. برای مشاوره در این زمینه و آشنایی با مراحل قانونی، توصیه میشود با کارشناسان دکترپیشکار مشورت کنید.
مدت زمان مورد نیاز برای دریافت ویزای پزشکی به آمریکا چقدر است؟
مدت زمان لازم برای دریافت ویزای پزشکی به آمریکا بسته به نوع ویزا و وضعیت فردی متقاضی متفاوت است. معمولاً این فرآیند میتواند چند ماه طول بکشد. برای پیگیری دقیق و تسریع در مراحل، پیشنهاد میکنیم با تیم دکترپیشکار تماس بگیرید تا بهترین راهکارها را برای شما ارائه دهند.